Šodien mana dzīve izdodas saskaņā ar uzrakstu uz tējas paciņas birkas: "Travel light, live light, spread the light, be the light".
Vakariņu ēdiens - dārzeņu un kārtainās mīklas pauniņas.
Vakariņu ēdiens - dārzeņu un kārtainās mīklas pauniņas.
- garšvielu novārījumā (ūdens, jūras sāls, lauru lapas, karija maisījums indiešu gaumē, kaltēti sasmalcināti dārzeņi, melnie pipari utt.) pagatavotas un nelielos gabaliņos sagrieztas sojas karbonādes
- sagriezta paprika
- gabals plānās šķēlītēs sagriezta purava
- rīvēts Ementāles siers
- kārtainās bezrauga mīklas plāksnes (var nopirkt Rimi, atrodas saldēto produktu vitrīnās)
- pēc vēlēšanās var likt klāt vārītus rīsus vai griķus (man šoreiz nebūs)
Šo ēdienu ik pa laikam gatavoju, taču pildījums katru reizi ir cits (arī fotogrāfijā redzams iepriekšējās reizes rezultāts).
Darba kārtība:
Izņem no saldētavas mīklas plāksnes, izklāj uz miltiem nokaisītas virsmas, patur 20 minūtes, lai kļūst lokāma. Pa to laiku apcep uz pannas papriku un puravu, traukā sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām. Liek ar karoti uz plāksnēm. Pēc vēlēšanās tin kā ruletes un saspiež kopā vaļējos stūrus VAI ņem visas četras maliņas uz augšu un veido pauniņas, saspiežot cieši kopā, lai cepšanās laikā nevērtos vaļā. Liek uz pannas, apsmērē virsiņas ar pienu, cep 180 grādu temperatūrā, kamēr pauniņas iegūst dzeltenbrūnu nokrāsu.
Labu apetīti!
Today I live my life according to the quote I read on the tag of a Yogi Tea sachet this morning: "Travel light, live light, spread the light, be the Light".
Today's dinner course is vegetable puff pastry.
Ingredients:
prepared textured soy protein (water, sea salt, bay leaves, curry, dried shredded vegetables, black pepper, etc.)
1 chopped bell pepper
piece of thinly sliced leek
grated Emmentaler
puff paste sheets (you can find them in supermarkets in the frozen food section)
boiled rice or buckwheat (optional)
I make this dish now and then and the filling is different each time. Also the photo shows the result of cooking in the past.
Preparation:
Preheat the oven to 180 degrees Celsius. Take puff paste from the freezer, put on a floured surface and keep for about 20 minutes until it becomes soft. Meanwhile, put some oil in a skillet over high heat. When hot, add paprika and leek and cook, stirring occasionally, until it begins to soften, a couple of minutes. Mix with other ingredients. Put the filling with a spoon on the puff paste sheets. Roll carefully, fold over the ends. Place on a greased square baking dish. Bake until golden and just starting to brown.
Bon Appétit!
Mmm.. izskatās patiešām garšīgi! :)
ReplyDeleteŠīs es saucu par pārsteiguma vakariņām!
ReplyDelete