Wednesday, 10 March 2010

Atkal kaut kas garšīgs! / Something tasty again!

Vakar izdevās ļoooooti gards sautējums. Nevadījos pēc noteiktas receptes, vienkārši sametu katlā visu, kas ledusskapī bija un, pēc manām domām, saderēja kopā, bet rezultāts bija veiksmīgs.

Dārzeņu sautējums

1 paliels burkāns
1/2 liela kāļa
nedaudz Savojas kāposta (patiešām nedaudz!)
puse kolrābja (šo dārzeni savā veģetārietes dzīvē gatavoju pirmo reizi)
1 liels kartupelis
100 g sarīvēta pikanta siera (es šoreiz liku Čedaras sieru)
sauja izmērcētu Indijas riekstu
1,5 tējk. nigellas sēklu
1 tējk. veģetārā garšvielu maisījuma (tirgo "Bauskas garšvielas" un "Jaunās pasaules garšvielas")
pussauja garšvielu maisījuma zupai (Gemosā var nopirkt 500 g iepakojumā)
nepilna tējkarote kaltētas, sasmalcinātas citronzāles
1/2 tējk. Provansas garšvielu maisījuma
sāls
ūdens

Sagriež visus dārzeņus, samet katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu apmēram vienā līmenī ar dārzeņiem, pievieno garšvielas un liek uz plīts sautēties. Pēc kāda brīža, kad ūdens jau sācis iztvaikot, pievieno izmērcētos Indijas riekstus. Jāseko līdzi, lai dārzeņi neizjuktu un, ūdenim iztvaikojot, nepieceptos pie katla dibena. Kad ēdiens gatavs, to pārkaisa ar rīvēto sieru un viegli apmaisa, lai siers vienmērīgi pārklātu visus dārzeņus. Uz galda aizdedz sveci, pasniedz sautējumu un bauda brīnišķīgas vakariņas sveču gaismā :)

Yesterday I cooked a super-delicious stew not following any recipe. I just combined everything I had in the refrigerator and suited together.

Vegetable Stew

1 large carrot, diced
1/2 large Swedish turnip, cubed
a bit of Savoy cabbage (really little amount!), sliced
1/2 kohlrabi (I cooked it for the first time in my vegetarian cook's 'career'), cubed
1 large potato, cubed
100 g of Cheddar cheese
handful of soaked cashews
1.5 teaspoons nigella seeds
1 teaspoon vegetarian spice mix (it's like "Vegeta", but does not contain salt and any flavor enhancers)
half-handful of dehydrated soup flakes (various vegetables)
about 1 teaspoon dried, chopped lemongrass
1/2 teaspoon Herbs de Provence
salt
water

Combine the vegetables and spices in a large pot, add water to cover and stew over medium-high heat. At a time when the water has already begun to evaporate, add soaked cashew nuts. Ensure that the vegetables are soft but do not fall apart. When the stew is ready, sprinkle it with grated cheese and gently stir to evenly cover all vegetables. Lit a candle on the table, serve stew and have a nice meal in candlelight :)


No comments:

Post a Comment