Es šodien ievēroju gavēni, bet tas jau man netraucē jums piedāvāt jaunu gardas zupas recepti! Pavasara saulīte tik brīnišķīgi izrotājusi pilsētas debesis, ka rodas vēlēšanās uzrakstīt par kaut ko tikpat siltu un saulainu, proti, par to, kā pagatavot burkānu un apelsīnu krēmzupu.
Today I'm fasting, but this fact does not prevent me from offering you a delicious soup recipe! The spring sun has so wonderfully tinted the sky over my city that it causes a strong desire to write about something just as warm and sunny, namely, on how to cook a carrot and orange soup.
Burkānu un apelsīnu krēmzupa (3-4 personām)
15 g parastā vai gī sviesta
puse sīpola (tā vietā var ņemt 0,5-1 tējkaroti asafetīdas)
500 g burkānu, sagrieztu biezās ripiņās
750 ml dārzeņu buljona
sarīvēta pusapelsīna miziņa
150 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas (sulu no pakas neiesaku ņemt)
sāls un melnie pipari pēc garšas
tējkarote maiga karija vai kurkumas
150 ml svaigā vai saldā krējuma
2 ēdamkarotes sagrieztu sīpolloku
Carrot and orange soup (makes 3-4 servings)
15 g ghee or oil
half onion (or 0.5-1 teaspoon asaphoetida)
500g carrots, sliced
750 ml vegetable stock
zest of half orange
150 ml freshly squeezed orange juice (don’t take bottled juice!)
salt and black pepper to taste
1 teaspoon mild curry or turmeric
150 ml cream or creme fraiche
2 tablespoons chives, chopped
Pagatavošana:
Katliņā izkausē sviestu un maisot apcep tajā garšvielas un sīpolus (jāraugās, lai sīpoli kļūtu mīksti, bet tajā pašā laikā nemainītu krāsu). Pievieno burkānus un, uzliekot vāku, karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pielej dārzeņu buljonu, visu uzvāra. Uzliek katlam vāku un, neaizmirstot ik pa brīdim apmaisīt, vāra uz lēnas uguns, kamēr burkāni kļūst mīksti. Zupu ar blenderi sakuļ biezenī, ielej atpakaļ tīrā katlā, pievieno apelsīna miziņu, sulu, sāli un piparus, svaigo vai saldo krējumu un lēnām uzkarsē (tiešām lēnām, jo pretējā gadījumā zupa kļūs pārāk rūgta!). Iemaisa ēdamkaroti sīpolloku. Salej bļodiņās, katru porciju izgreznojot ar atlikušajiem lociņiem, un pasniedz.
Preparation:
Put the ghee or oil in a deep skillet over medium heat. When hot, add the spice and onion and cook, stirring, until softened, but not browned. Add the carrots and cook under the lid for about 10 minutes, stirring occasionally, then add the stock; bring to boil, then put on the lid again and cook, stirring every now and then, until the carrots are soft. Puree the soup using a blender, pour back into a clean skillet, add salt, pepper, orange juice and zest and cream. Put over low heat and heat gently otherwise the soup will become too bitter. Stir in chives; taste and adjust the seasoning. Serve garnished with chives.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment