Pavasarī jau vairums cilvēku pārtop mazos zaķēnos, kas kāri grauž visu svaigo un kraukšķīgo. Arī mūsu ģimenē ir palielinājies salātu noiets. Pusdienās ierasts gatavot salātus tikai kā papildinājumu sātīgam otrajam ēdienam, bet vakariņas aizvien biežāk mēdz sastāvēt no salātiem vien.
In springtime the majority of people remind me of little hares fond of everything fresh and crunchy. Also my family's consumption of salad has increased. For lunch, I usually prepare salad as a complement to a hefty second course, while our dinner more often consists of salad alone.
Pēdējā laikā esam iecienījuši salātus, kuru sastāvā ir vārītas lēcas. Izcili gardi sanāk, ja gatavo pēc šīs receptes.
Our favourite of late is this lentil salad.
Šodien vakariņās arī sakārojās lēcas, taču mājās ledusskapis gandrīz tukšs (nedēļu ilgas dzīvošanas vienatnē sekas, jo vienīgi sev vairākas reizes dienā gatavot silto ēdienu šķita par karalisku). Tā nu ņēmu, kas bija, un kombinēju. Ļoti precīzas proporcijas gan nespēšu nosaukt, jo gatavošana bija tīrā improvizācija, taču ceru, ka arī jums patīk eksperimentēt :)
Today I also craved for lentils, but the refrigerator was almost empty (consequence of week-long living alone when cooking several times a day just to satisfy my own hunger seemed to be waste efforts). And so I took what I had and created a nice, tasty combination from scratch. Unfortunately, I cannot write very precise proportions here as cooking was rather improvized. I hope you like experimenting :)
Sastāvdaļas:
izmērcētas un garšvielu buljonā novārītas Kanādas lēcas (vārot es bēru klāt pa tējkarotei Chana Masalas un Indijas karija; sāls jāber, kad lēcas gandrīz mīkstas)
1 rupji sarīvēts burkāns
gabaliņš Savojas kāposta, sīki sagriezts
šķēlītēs sagriezti, ghī sviestā, sālī un garšvielās sacepti šampinjoni (kādi 10 gb.)
uz pusēm sagrieztas, atkauliņotas sarkanās vīnogas (kādas 10-15 gb.)
kubiciņos sagriezts avokado
olīveļļa/grauzdētu valriekstu eļļa
malti pipari un citrona sula (pēc garšas)
P.S. Lēcas es bēru 9 ēdamkarotes ar lielu kaudzi.
Warm lentil salad
Soaked and cooked lentils (I also added Chana Masala and curry (1 tsp each); salt was added when the lentils were almost tender)
1 carrot, grated
piece of Savoy cabbage, sliced and chopped
10 mushrooms, sliced and cooked with ghee, salt and spices
10-15 red grapes, cut in halves
1 avocado, cubed
olive oil/roasted walnut oil
pepper and lemon juice to taste
P.S. I took 9 heaped tablespoons of cooked lentils.
Bon Appétit!
ņammī, kaut ko līdzīgu noprovēšu!
ReplyDelete