Thursday 30 January 2014

Bavāriešu astoņstūris

Radošuma uzplūdu brīdī ienāca prātā, ka bavāriešu tamborēšanas tehnikā iespējams darināt ne tikai trijstūrus, kvadrātus un taisnstūrus, bet arī piecstūrus, sešstūrus, astoņstūrus un visādus citus n-stūrus. Vakar vakarā nedaudz paspēlējos ar astoņu dažādu krāsu dzijām un radīju pilnīgi jaunu astoņstūra motīvu, kādu neatradīsiet nevienā grāmatā, žurnālā vai interneta vietnē. Izskatās gluži  mandalveidīgs :)

Tā kā visas brīnišķīgās idejas, ieskaitot šo, nāk "no augšas" par baltu velti, nebūšu skopa, neturēšu sveci zem pūra un dalīšos ar šī motīviņa darināšanas tehnisko zīmējumu, necenšoties kaut kādā veidā komerciāli iedzīvoties.

Ieteikums: trešajā rindā divkāršo stabiņu vietā var tamborēt arī divkāršos reljefos (uz aizmuguri paceltos) stabiņus. Tad motīvs izskatīsies vēl "bavāriskāks"! Diemžēl šī doma man ienāca prātā dažas rindas vēlāk... Ārdīt nebiju gatava.


Veiksmīgu tamborēšanu! Ja darba procesā rodas vajadzība pēc konsultācijas, nekautrējieties pie manis vērsties!

P.S. Nedaudz pacietieties, drīzumā uztaisīšu arī kādu piecstūri un sešstūri! 

2 comments:

  1. Aaaa, fantastisks! Tu esi burve! :)

    ReplyDelete
  2. Paldies par shēmu, Ramona!
    Es vakar, kā reiz, saņēmu pasūtīto grāmatiņu ar bavāriešu tehnikā darināmiem darbiem. Biju dikti vīlusies, jo tur nav shēmu, tikai apraksti :(

    ReplyDelete