Monday 20 January 2014

Īgnais kaķis un griķīši




Cik sevi atceros, manā īpašumā nekad nav bijis neviena adatu spilventiņa, tādēļ adatas mūždien tiek saspraustas, kur nu pagadās, un bieži vien ir grūti atrodamas, jo vārdu savienojums "kur nu pagadās" sevī ietver veselu lērumu glabātuvju, kuras laika mežonīgajā ritējumā pārtapušas slēptuvēs. 

Kad noriebās mūžīgā meklēšana, sāku gudrot, kāda veida, formas un krāsu spilventiņu vēlos. Iespējamo variantu - vesela jūra, līdz Pinterest dārgumu krātuvītē uzgāju Īgnā kaķa krustdūriena shēmiņu, kura man tūdaļ iekrita sirdī, tādēļ dzima ašā ideja par tamborēta adatu spilventiņa izšūšanu krustdūrienā. 

Spilventiņš tika pabeigts pirms divām nedēļām. Tas tapa divos vakaros, paralēli ar vienu aci datora ekrānā vērojot seriāla "Sherlock" trešās sezonas sērijas, un ir pildīts ar griķu sēnalām, jo viena no manām mīļākajām anekdotēm par kaķiem ir vairumam tik labi zināmā:
Ieliek saimnieks kaķim bļodiņā griķus. Pieiet pirmajā dienā kaķis pie bļodas: "Fui, griķi, vēēē!" Pieiet otrajā dienā kaķis pie bļodas: "Fui, vakardienas griķi, vēēēēēē!" Pieiet trešajā dienā kaķis pie bļodas: "Ooooo, griķīši!"
Īgnais kaķis gan, domājams, par griķīšiem nepriecātos arī trešajā dienā...

Kad spilventiņš bija tapšanas procesā, vīrs uzzināja, ko taisu, un bažīgi vaicāja: "Tu taču nedomā to kaķi durstīt ar adatām?" Nācās pārliecināt, ka nedomāju vis, jo spilventiņš ir paprāvs (13 x 13 cm) un apkārt kaķim adatām pilnībā pietiks vietas. Galu galā, kaķītis jau tāpat izskatās, it kā no viņa būtu izsūkti pēdējie prieka pilieniņi, tādēļ papildu inkvizīcijas metodes ne šodien, ne citkārt netiks piemērotas.

Zemāk izšūšanas shēma, ja arī jums simpatizē Īgnais kaķītis!


8 comments:

  1. super kaķītis. un šo anekdoti arī zināju, laba. liek iesmaidīt. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Madara! Jā, es arī joprojām smaidu, lai gan jau simt reizes - ja ne vairāk - tā anekdote lasīta vai dzirdēta. Uz savu kaķeni gan neesmu dzīvē izmēģinājusi griķīšu diētu (un, visticamāk, nespētu)!

      Delete
  2. Ļoti labs (es gribēju teikt īgns) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, kur nu vēl īgnāku uz pasaules dabūt! :D

      Delete
  3. Tiešām jauks darinājums ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Ivetiņ! Šādu dzīvnieciņu arī Tu pavisam droši varētu savā mājoklī ieviest ;)

      Delete
  4. ...tik tiešām īgns!
    adatu spilventiņš ir katras nopietnas rokdarbnieces ne tikai nepieciešamība, bet arī fifīga lietiņa :-) Katrai savs......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man kaķīša īgnums dikti iet pie sirds, jo rada pretreakciju - smaidu un labu garastāvokli, kā arī prieku, ka visas radībiņas uz šīs pasaules ir unikālas, nav pēc viena un tā paša šablona "štancētas" :)

      Delete