Tuesday 24 June 2014

Iepirkumu soma no seštūriem

Sveiciens visiem jāņotājiem! Ceru, ka vakardienas laika apstākļiem neizdevās sabojāt jūsu svētkus? Mēs šogad likām uzsvaru uz īsto saulgriežu atzīmēšanu sestdien, 21. jūnijā, tādēļ svētdienas krusa un pirmdienas lietus itin neko neiztraucēja.
Šodien saulīte nekautrējas mūsu pilsētai rādīt savu mīlīgo, spožo vaigu, tādēļ tvēru mirkli, kad noknipsēt pirmsjāņu nedēļā tapušo iepirkumu somu, kas sastāv no 10 bavāriešu seštūriem.
Tamborēšanas princips ir tāds pats kā piecstūriem, vienīgi pirmajā un otrajā rindā 10 un 20 vienkāršo stabiņu vietā jātamborē attiecīgi 12 un 24. Tieši tik vienkārši! 


Vēl tikai jāpabeidz bavāriešu trijstūru džemperis, kuram atlicis sašūt kopā atsevišķus piedurkņu fragmentus un izveidot pienācīgu apdari, un mans ieilgušais bavāriešu tehnikas praktiskās pētniecības darbs oficiāli noslēgsies. Gaidāms viens vienīgs rakstiņš par attiecīgo tēmu, taču pēc tam svinīgi apsolos bavāriešu tehniku ne ar pušplēstu vārdiņu savā blogā vairs nepieminēt (izņēmums tiks izdarīts vienīgi gadījumā, ja uzņemšos kādu lielizmēra pasūtījuma darbu). Atvainojos visiem, kam bavārietis jau aknās sēž! :D Man pašai, taisnību sakot, drusciņ arī, bet gribējās taču apmierināt savu ziņkārību par visiem simt procentiem.

Ā, ja nu gadījumā interesē, sešstūru motīvu savienošanai izmantoju tamborēto plakano vīli. Kā to veidot, lasiet šeit

3 comments:

  1. Skaisti :) Prieks būs doties iepirkties ;))

    ReplyDelete
  2. pēdējā bilde atgādina peldkostīmu kopējo :D
    a kas būtu ja tādu uztaisītu?

    ReplyDelete
  3. Ļoti aktīva iepirkumu somiņa.
    Nezinu, vai kādreiz pieķeršos pie bavāriešu daudzstūriem, bet šeit bija interesanti paskatīties un palasīties.

    ReplyDelete