Wednesday 22 September 2010

Graudaugu plācenīši ar kāpostu un ābolu salātiem medus mērcē / Rice and buckwheat balls with cabbage and apple salad in honey sauce

Pēc bloga ierakstiem spriežot, var padomāt, ka es reti gatavoju ēst ;) Nē, tā nav - gluži vienkārši pēdējā laikā sanāk gatavot ļoti parastus ēdienus, jo ir daudz darāmā, kas paņem savu tiesu uzmanības. Toties šodien rekords - veseli divi ieraksti!

Judging from the blog entries it may seem that I cook very rarely ;) No, that's not true – my family's meals have just been very simple recently because I've been busy with so many different things that I could not pay attention to something else. Now I want to settle my 'recipe debt' by publishing two recipes in one day (yes, that's a record!).

Graudaugu plācenīši

puskrūze rīsu
puskrūze griķu
1/3 krūzes izmērcētu, sablendētu ķirbju un saulespuķu sēklu
pa šķipsniņai asafetīdas, maltu romiešu ķimeņu un Creole Seasoning (maisījums, kas sastāv no maltiem saldajiem pipariem, čili, sīpoliem, pipariem, sinepju sēkliņām, bazilika, fenheļa, ķiplokiem un sāls)
ēdamkarote ghī sviesta
sāls
eļļa vai ghī sviests cepšanai
zirņu milti vai rīvmaize panējumam

Atsevišķos katlos, katrā ielejot krūzi ūdens un pieberot sāli, izvāra rīsus un griķus, lai tie būtu ļoti mīksti. Saber kopā, pievieno sēkliņas, ghī sviestu un garšvielas. Samīca. Pannā uzkarsē taukvielas, ar rokām veido kotlešu lieluma plācenīšus, apviļā tos miltos vai rīvmaizē un cep, kamēr brūni.

Rice and buckwheat balls

½ cup rice
½ cup buckwheat
1/3 cup mixed pumpkin and sunflower seeds, soaked and ground
a pinch of asaphoetida, ground cumin and Creole Seasoning (blend consisting of paprika, chili, onion, black pepper, mustard seeds, basil, fennel, garlic and salt)*
1 tbs ghee
salt to taste
ghee or cooking oil for frying
gram flour or breadcrumbs for rolling

Cook the rice and the buckwheat in separate skillets according to the instructions on the package (they have to be very soft, even falling apart). Mix together. Add the seeds, 1 tbs ghee and the spices. Heat ghee or cooking oil in a pan over medium heat. Form small cereal balls using your hands, roll them in gram flour of breadcrumbs, put on the pan and fry until they are golden brown.

* a pinch of each spice, i.e. 3 pinches altogether




Kāpostu un ābolu salāti medus mērcē

Apmēram 1/5 vidēji liela kāposta
2 āboli
malti melnie pipari

Medus mērcei: 1/3 tasītes olīveļļas, ēdamkarote balzametiķa, tējkarote medus, šķipsniņa sāls

Kāpostus sīki sasmalcina, ābolus sagriež šķēlītēs (kā ābolkūkai), bļodā samaisa kopā ar pipariem. Sakuļ mērces sastāvdaļas.

Uz šķīvja kārto plācenīšus un liek salātus, tos pārlaistot ar medus mērci. Dekorē pēc vēlēšanās, piemēram, ar dillēm, pētersīļa lapiņu un saulē kaltētiem tomātiem.

Cabbage and apple salad in honey sauce

About 1/5 medium cabbage, finely chopped
2 apples, sliced
freshly ground black pepper

Honey sauce: 1/3 cup good olive oil, 1 tbs balsamic vinegar, 1 tsp honey, pinch of salt

Put rice and buckwheat balls on plates, add the salad poured with honey sauce and, if you wish, garnish with fresh dill, parsley leaves and sundried tomatoes.

No comments:

Post a Comment