Wednesday 9 March 2011

Nedēļas rosība manās mājās / Week's buzz in our home

Vispirms vēlos pateikt milzum lielu paldies visām iepriekšējā ieraksta komentētājām! Ar dedzīgu interesi lasīju par Jūsu tamborēšanas pieredzi un to, kādiem darbiņiem dodat priekšroku.

First, I would like to thank all those who commented on my previous post. I read with great interest about your crochet experiences and creative preferences.

Man šīs septiņas dienas kopš iepriekšējās rokdarbu atskaites ir bijušas ļoti piesātinātas ar dažādiem notikumiem (2 vārda dienu un 2 dzimšanas dienu, kā arī Sieviešu dienas svinības, kārtējā sālsmaizes viesu uzņemšana un brauciens uz Lietuvu jauniešu projekta ietvaros), turklāt ir negaidīti pieaudzis darba apjoms, tādēļ vaļaspriekiem diez ko neatliek laika, tomēr varu pačukstēt, ka no īru mežģīņu pusceļa atlikusi vairs pusīte (t.i. 1/4 kopējā apjoma). Protams, neaizmirsīšu par šī jaukā fakta fotoapliecinājumu:

These seven days since the last crafts report have been very busy (celebrations of 2 name days and 2 birthdays, Women's Day, welcoming guests and a trip to Lithuania in the framework of a youth project). Besides, the amount of work has unexpectedly increased, which means that I don't have much time for my hobbies. Nonetheless, I have somehow managed to progress with my current Irish lace project (75% completed). Yay! Here's a photo acknowledging the fact:



Lai gan pa īsajiem brīvbrīžiem cītīgi turpinu tīkliņot, vienā no tiem nenoturējos un notamborēju motīvu nākamajam brīnumdarinājumam :) Maija beigās dosimies Parīzes virzienā, tādēļ jauni apģērba gabali lieti noderēs, lai pieskaņotos krāšņajiem ziediem laukos, pļavās, dārzos un pilsētu parkos.

Although I'm short on spare time and mainly occupied with making a mesh background (what an awfully hard work to do!), I have also crocheted a motive for my next Irish lace project :) At the end of May, my husband and I will travel to Paris and I'm trying to create some nice and flowery garments for this purpose.



Lai gan nedaudz no citas operas, bet vēlos pieminēt, ka pirms pusotras nedēļas no savu mantu kastēm vīramātes mājās izvilku dienasgaismā 2008. gadā tapušas aizlaiku stila (tālās renesanses) fotogrāfijas, kuras jau sāku uzskatīt par pazaudētām. Tā kā ierāmētā veidā man tās vairs nav, kur likt, sāku izmantot grāmatzīmju vietā (lasīšanas ziņā pēdējā laikā grēkoju, jo iesāku vairākas grāmatas pēc kārtas, bet nevienu nav izdevies pabeigt)...

One and a half weeks ago I tried to organize storage boxes at my mother-in-law's and found photos taken during the Renaissance Celebration 2008 at Ventspils Castle of the Order of Livonian Knights. I had considered them missing for a long time. As I didn't want to hang these pictures on the wall, I started to use them as bookmarks.


Tā kā melnbaltajā fotogrāfijā neredz īstās krāsas, parādīšu, kāda tad kleita īstenībā bija:

As from the b/w image it's not possible to guess the color of my dress, I'll show you what it was like:



Ja, gaidot pavasara plaukumu, sakārojas kaut ko gardu, iesaku uztaisīt smiltsērkšķu debesmannu, jo tā ir tik maiga un krēmīga, ka patiks arī tiem cilvēkiem, kam tradicionālā debesmanna kož mēlē. Garda gan ar pienu, gan viena pati. Recepti var atrast šeit. Man diemžēl sanāca ļoti šķidra (un es pieliku vairāk mannas nekā pēc receptes nepieciešams), tādēļ fotogrāfija varbūt nešķitīs diez ko iedvesmojoša (atvainojos, ja tā!). Esmu vairākkārt praksē pārliecinājusies, ka no Rimi mannas, lai cik daudz to bērtu, biezu nevar dabūt, tādēļ to vairs nekad nepirkšu.

If you are craving for something tasty in spring, I suggest you making a mousse from buckthorn juice following this recipe (it's in Latvian, but you can use Google Translate). This wonderful dessert is mild and creamy, both with and without warm milk. Unfortunately, when I cooked it I discovered that semolina I bought during my last shopping tour is of rather bad quality. It didn't let my mousse to thicken although I added more semolina than the recipe suggests. So I'm really sorry if the photo seems to you uninspiring. The dessert was really delicious.


(Pa virsu debesmannai uzkaisītas mandeļu skaidiņas, ja nu kāds nevar saprast...)

(I sprinkled slivered almonds on top (it's optional))

6 comments:

  1. tā krāsainā zvaignīte tiešām skaista satamborēta, un tās dzijas sirniņas vēl klāt ;)
    bet tas mannā būs jāizprovē :)

    ReplyDelete
  2. smuks motīviņš tas zili dzeltenais jaunajam darinājumam!

    ReplyDelete
  3. Ienāc, lūdzu, pēc balviņas - http://pieineses.blogspot.com/2011/03/mils-vards-par-balvam-dargam-vertigaks.html

    ReplyDelete
  4. Ienāc, lūdzu, pēc balviņas http://etidum-musa.blogspot.com/2011/03/jauks-parsteigums-balvina-liebster-blog.html

    ReplyDelete
  5. neatradu e-pastu, ienāc pēc dāvaniņas :)
    http://pukuzirnis.blogspot.com/2011/03/mili-sanemt-davanas-un-mili-tas-davinat.html

    ReplyDelete