Saturday 1 October 2011

Dažas lapsīgas stundas (papildināts) / A couple of foxy hours (updated)

Ja nu akurāt gribas kādu dzīvniekādiņu ap kaklu, bet sirdsapziņa un ētiskā pārliecība, tāpat kā man, neļauj nevienu radībiņu nogalēt, tad var ņemt talkā tamboradatu un dziju un dažu stundu laikā tādu notamborēt!

What if you want to wear something animalish around your neck, but your conscience and ethical beliefs, like mine, do not justify animal kills? Equip yourself with a hook and some yarn and allow a few hours’ crochet time!

Konkrētā lapsiņa tapa par godu vīra brālēna meitas devītajai dzimšanas dienai. Atrādu jau pirms rīt paredzētās gaviļnieces sveikšanas, jo neesmu pārliecināta, ka ierastajā svinēšanas jezgā izdosies darinājumu nofotografēt, jau pie īpašnieces nonākušu.

This particular faux fox scarf (see photo below) was made as the ninth birthday present for my husband's cousin's daughter. The blog post was created a day before celebrations, for I’m rather convinced that I won’t be able to spare a moment for a photo with very lucky new owner during the usual party fuss..

P.S. Neviens dzīvnieks radošā procesa ietvaros necieta :)

P.S. No animals were harmed in the making of this scarf :)


P.P.S. Sveiciens Pasaules veģetārisma dienā visiem, kam šie svētki kaut ko nozīmē!

P.P.S. Happy World Vegetarian Day to all the people to whom it means something! *******************************

Re, kā tomēr atradās laiks iemūžināšanai :))

See, I managed to capture a moment in time :))

Te - lapsiņa mīļi pavijusies tās jaunajai saimniecei ap kaklu:

Look how cute the fox looks tied around new owner's neck!


Savukārt mana neizmērojamā kaķmīlestība neļāva arī zemāk redzamajai bildei izbēgt no publicēšanas blogā. Iepazīstieties - tā ir Mia (īsta jaukumiņa, kaķiski noslēpumaina un majestātiska bez gala)!

My passion for cats didn’t let the following picture escape publicity. Please meet Mia, a majestic and infinitely mysterious feline beauty.

8 comments:

  1. Ļoti jauka un oriģināla dāvaniņa :)

    ReplyDelete
  2. Feina! Es reiz vienu tādu līdzīgi noskatījos. Vēl te sēdēju vakarā un atcerējos, ka mana mamma padomju laikā nopirka vienu īstas lapsas ādu ko pie mēteļa karināt, jo VISIEM taču IR. Un tas viss beidzās ar to, ka mamma nekad viņu nav uzvilkusi un šķiet ka kodes to nabaga dzīvnieka ādu un spalvu labi notiesāja....

    Apsveicu tikko pagājušajā starptautiskajā veģetāriešu dienā!!

    ReplyDelete
  3. Paldies, Ivetiņ! Līdzīgas šallītes jau internetā publicētajos attēlos var uziet, bet Latvijā uz ielas nevienam tādu neesmu redzējusi :)

    ReplyDelete
  4. Jā, Dace, man arī prātā nāk daudzi gadījumi, kad, dabūjot īstas lapsas (vai cita zvēriņa) ādu, tā kopā ar mēteli tā arī netiek valkāta un savu mūžu beidz neprātīgās kožu dzīrēs kaut kur skapja dziļumā. Es atceros, kā pirms vairākiem gadiem, kad vēl skaitījos gaļēdāja, lai gan iekšēji jau jutu diezgan lielu pretestību gaļas gabalam savā šķīvī, sadūšojos pieskarties vienas tādas lapsādas kājiņām - tik slikti palika! Varbūt arī citiem cilvēkiem tās kājiņas izspēlē lielu lomu ādas nobāšanā patālāk no acīm.

    ReplyDelete
  5. Es šorīt tieši pie dārziņa vienam meitēnam ieraudzīju no pūkainas baltas dzijas darinātu šalli suņuku. Nu feini izskatījās. Ureiz atcerējos par lapsēnu Tavu. Ar būs šiī ideja jāpārņem un jāuztapina kas līdzīgs :D

    ReplyDelete
  6. Ļoti jauka lapsiņa! Man sev arī tādu gribētos.
    Ieraudzīju šo un atcerējos par Bienes pagājušajā gadā tapušo pandiņu http://bienespavediens.blogspot.com/2011/02/uh-pabeidzu-savu-pandsalli.html

    ReplyDelete
  7. Nice girl! Would you, please, say hello to her from our pair.... :)

    ReplyDelete
  8. Lieliska! Vēl tik vajadzētu iemācīties tādu uzmeistarot!!!

    ReplyDelete