Tuesday 20 March 2012

Bavāriešu segas grand finale / Wool-Eater Blanket - Grand Finale

Pavasara panīkuma dēļ profesionālajā, mājsaimniecības, rokdarbu un blogošanas jomā par koptamborēšanas pasākumā paveikto atskaitos tikai tagad, lai gan, dienu no dienas ar dziļu nopūtu atliekot tamborēšanu uz "rītdienu, kad būs vairāk enerģijas un spēka manipulēt ar to milzīgo, smago deķi", segu pabeidzu jau sestdien, 17. martā, jo laimīgā kārtā atgriezās darbaspars, apņēmība un mērķtiecība.

Te nu manu darbīgo pirkstiņu lolojums ir: visā savā 17 toņu (jā, jā, uz aci nemaz neliekas!) krāsainībā, 2,00 x 2,33 cm apjomīgumā un 2,9 kg svarīgumā :D Šanti, protams, kā neatņemama piedeva un segas lietderības neatkarīgā vērtētāja...
 

Vissirsnīgākie pateicības vārdi visiem līdzjutējiem, psiholoģiskā atbalsta sniedzējiem, ikvienam, kurš piedalījās segas labās un kreisās puses skaistuma vērtēšanā, rakstīja vai izteica komentārus un virtuāli vai klātienē bija blakus manās koptamborēšanas dienās un nedienās!

Lai jums brīnišķīga un siltuma pielieta šī PIRMĀ PAVASARA DIENA!

P.S. Ja jums, tāpat kā man, ir iepatikusies koptamborēšanas ideja, ir iespēja pieteikties Endžijas (Angie) vakar izsludinātajā pončo koptamborēšanā. Vēl viens lielisks veids, kā panākt, lai dzijas krājumi jūs neapraktu. Es vēl neesmu izlēmusi, vai piedalīšos. Vakar ar klusām šausmām secināju, ka, lai gan segas tamborēšanā iztērēti teju 3 kg dzijas, atlikušie krājumi ne par mata tiesu nešķiet sarukuši. Kā jūs domājat, pieteikties? Lai gan pašai pēc pončo nav nekādas vajadzības, varbūt laika gaitā atrastu kādu, kas par šādu apģērba gabalu priecātos. Varētu kaut vai blogizlozi sarīkot, ja neviens rads vai draugs nepieteiktos :)

21 comments:

  1. SEga vienkārši fantastiska un arī krāsas ļoti skaistas!

    ReplyDelete
  2. WOW !!! Es jau ilgi gaidīju šo gala iznākumu :) Izskatās patiešām skaisti. Manuprāt visskaistākā sega, ko es esmu redzējusi :*

    ReplyDelete
  3. cik brīnumskaista sega!!! Jau iepriekš zināju, ka tā izskatīsies dievīgi, bet nu redzot to izklātu un vēl ar Šanti akceptu :) - tā ir pasakaina! Tā ideāli piestāv gultai. Un jāsaka, ka šī noteikti ir viena no skaistākajām segām, ko esmu redzējusi (un esmu redzējusi daudz, jo jau sen briestu uz rožu segu :D, bet nu gribu šādu :D)
    Uz pončo noteikti piesakies, es kopš neseniem laikiem esmu atklājusi kopprojektu burvību - gribi vai negribi, vari vai nevari, bet ir jāizdara, jo tas tak ir kopprojekts :))) Un kopā nudien jautrāk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man ļoti interesē, uz kāda veida rožu segu Tu briesti? Tādu, kas pilnībā sastāv no reljefiem rožu motīviņiem, no plakanām rozītēm iekš kvadrātveida motīviem vai kaut kādu pilnīgi atšķirīgu no manis nosauktajām? Bet, ja gribas līdzīgu kā tapusi manai gultai, atliek tikai ķerties klāt :))

      Delete
  4. Izskatās TIK lieliski, ka man, gluži kā Inesei, sakārojās tādu supersegu..

    ReplyDelete
  5. Ļoti skaista, burvīga, fantastiska, lieliska, brīnišķīga, superīga, apbrīnojama, pasakaina ... utt. sega!!!
    Sveiciens pavasarī!

    ReplyDelete
  6. Oh, jē, tas tik ir kaut kas! Ļoti ļoti ļoti smuki! Tik sapasīgas krāsas un tik labi izskatās telpā! Šis ir tāds majestātisks darbs, bauda acīm!

    ReplyDelete
  7. Pievienojos apjūsmotāju pulkam! Ieraugot, noelsos vien!

    ReplyDelete
  8. Fantastisks darbs, apsveicu ar lielo pacietību un darbaspējām un talantu, kas Tev neapšaubāmi piemīt! :) Un galvenais, ka kaķītim patīk! :) ... kur var dabūt tik skaistu gultu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jā, Šanti jau ar saviem kvalitātes zīmogiem būs paspējusi visu segu aplaimot :)) Te gultas galvgalī paguļ, te kājgalī, viducī vai stūrītī nosnaužas... Cik maz dzīvnieciņam vajag, lai būtu laimīte! Mums, cilvēkiem, vēl mācīties un mācīties. Skaistā gulta no Ikea - ne tikai acij tīkama, stabila un ērta, bet arī ģimenes budžetam labvēlīga izvēle. Kad tā uzraksta, izklausās kā no reklāmas, bet melots nav ne mazdrusciņ.

      Delete
    2. Paldies, Ramona, jau mājas lapā atradu un izpētīju :D, man pirms pārvākšanās uz jauno dzīvesvietu šis viss ir kļuvis trakoti aktuāls :)

      Delete
  9. Tik harmonisks kraasu salikums :)

    ReplyDelete
  10. Fanatastisks rezultāts kopptamborēšanas projekta noslēgumā! Apsveicu ar tā pabeigšanu! Darbs tiešām iespaidīgs un apjomīgs. Varu tikai iedomāties, kā un cik silti Tev, segas pēdējās kārtas tamborējot, bija. :)
    Man arī patīk kopdarbi! Ir ar ko padalīties, ir no kā iespaidus gūt, pozitīvi uzlādēties, sapurināties un darbiņu pabeigt!
    Skaisti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silti bija ne pa jokam. Dažu labu vakaru tamborēdama sēdēju sārtiem vaigiem kā ābolītis... Sega lielākoties tapusi no Latvijas aitu vilnas, tādēļ, domājams, lieliski palīdzēs nenosalt turpmāko gadu ziemas dienās, kad gaisa temperatūra noslīdēs tālu zem nulles grādiem :)

      Delete
  11. akdieniņās, cik skaisti! milzīgs darbs. es uz tādu nesadūšotos. :)

    ReplyDelete
  12. Tik krāšņi! Tik dzīvespriecīgi! Skaisti!

    ReplyDelete
  13. Man izkristalizējās 2 jautājumi: 1)kā tu darbu varēji noturēt? vai kādi knifi vai vienkārši cīnījies, 2) proporcijas- vai tev bija jau zināms cik valdziņi jāuzmet sākumā lai tieši tavai gultai būtu pasošs pārvalks?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) 1) Neizmantoju nekādus sevišķus paņēmienus. Gandrīz visu laiku strādāju, sēžot lielajā gultā, kurai sega paredzēta, tādēļ vietas bija pietiekami, lai es pamatīgi izvērstos. Vīram arī brīvs pleķītis blakus pa vakariem atradās, bet kaķītis bieži vien dusēja tieši virsū uz topošā darinājuma. Rindas tik garas, ka viņu reti nācās modināt, lai pagrieztu segu citā leņķī. 2) Nē, par beigu proporcijām skaidri nezināju. Paļāvos uz savām improvizācijas spējām. Sāku ar tamborēšanas aprakstā norādītajām 62 cilpiņām. Kad sega sasniedza vēlamo garumu, es pārtraucu tamborēt pa apli. Tālāk darbojos tikai gar divām garākajām malām, tamborējot rindās. Kad bavāriešu raksts ielāgots, to nav grūti izdarīt.

      Delete
    2. Paldies par atbildi! It kā jau varbūt var aprēķināt proporcijas ja baigi gribas, bet tu ļoti gudri esi darījusi ar to garo malu palielināšanu!!

      Delete
  14. Tiešām brīnumskaisti! Malacis. un tik labi iederas istabā...super!

    ReplyDelete