Thursday 9 August 2012

Yarn bombing Give & Get festivāla iekārtošanas nometnē

Pa taisno no lidmašīnas, vēl īsti nepaspējot attapties no Norvēģijas ceļojuma, gadījās iefiltrēties to trīs Give & Get festivāla iekārtošanas nometnes brīvprātīgo tamborētāju/adītāju pulciņā, kuras no 6. līdz 8. augustam ietērpa košā mētelī vienu no Krapes muižas parka lielajiem ozoliem.

Pirmā sajūsminoši skaistā yarn bombing pieredze, kuru nespēj aptumšot ne no lielās piepūles sāpoši muguras un roku muskuļi, uz galvas krītošas ozolzīles un lietusgāzes, ne applūdusi telts un caurcaurēm izmirkušas drēbes, kuru dēļ nācās ar steigu doties projām, tā arī nesagaidot paša festivāla sākumu.

Sasmēlos ozolu spēku vai veselam gadam, strādāju plecu pie pleca ar burvīgiem cilvēkiem (sirsnīgs sveiciens Lindai, Mārai, Ērikai, Daigai un Antrai!), baudīju brīnumgardas veģetārās maltītes (superliels paldies Uģim un viņa palīgiem!) un jutos neizsakāmi labi, ka ar savu darbu varu ieliet prieku citu sirdīs. Komplimenti bira kā no pārpilnības raga jau tad, kad darbs bija vien nesen iesākts!

Šis viennozīmīgi bija kolosālākais veids, kā atbrīvoties no saviem dziju krājumiem. Mājās mani mīļi sagaidīja noilgojies vīrs un patīkami tukšas lādes, kurās atkal varēšu lēni un apdomīgi rindot krāsainus kamolīšus saskaņā ar senlolotu plānu turpmāk lietot tikai dabisku šķiedru dziju.

Līdz 12. augustam gadās būt Krapes tuvumā? Nenoslinkojiet un iebrauciet parkā aplūkot mūsu kopdarbu!

Ja jaunatbraukušajai tamborēšanas amatierei Ērikai būs piebiedrojušās citas čaklas un enerģiskas rokdarbnieces, koka ietērps, iespējams, kļūs vēl bagātīgāks un iespaidīgāks :)

4 comments:

  1. forša ideja! kreatīvi! lai kociņam siltāk! :))

    ReplyDelete
  2. Redz kā nesatikāmies! Es varēju piebiedroties klātienē vien sestdien un svētdien, sestdien tamborēju un iedvesmoju tamborēt radošo roku zonā, svētdien baudījām apkārtni un atpūtāmies, pozitīvu emociju pilnas divas dienas, visjaukākās brīvdienas kopā ar ģimeni! Apbrīnoju jūsu paveikto klātienē un nez kādēļ iedomājos par Tevi, bavāriešu kvadrātu ieraugot. Un tikai tagad Tavā blogā izlasīju šo ziņu. Maģiska vieta, milzīgi senie ozoli, un fantastisks festivāls.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jā, dikti žēl, ka nesatikāmies... Es uz to ļoti cerēju kopš brīža, kad pirms pasākuma izlasīju programmu un uzzināju, ka Tu arī būsi dalībnieku draudzīgajā bariņā. Bet nekas - gan jau kaut kad, kaut kur, ja paveiksies! Varbūt nākamgad? :) Katrā ziņā man ir prieks, ka Tev ar ģimeni izdevās tik skaisti atpūsties!

      Delete