Tuesday 18 September 2012

Lai silti tad, kad vēji pāri iet

Idejas saistībā ar bloga satura papildināšanu un uzlabošanu man ir kā mājas, bet līdz īstenošanai vēl neesmu tikusi, jo kopš septembra sākuma manā mājoklī notiek aktīva darbošanās pa virtuvi - gatavojos "bargajai" ziemai pārtikas frontē, proti, vāru zaptītes. Šogad goda vietā ieceltas brūklenes, āboli, bumbieri, burkāni, tomāti un ķirbji. Pēdējie jo īpaši :)

Kulinārā jucekļa dēļ neesmu pavēstījusi jums par visādām labām lietām:

1) Esmu papildinājusi mājas bibliotēku ar senkārotu, biezu, lielu un izsmeļošu grāmatu par Hāpsalu mežģīņu šaļļu adīšanu.


Kuresāres tirdzniecības centra grāmatnīcā manu ierašanos plauktā kā reiz pacietīgi sagaidīja vientuļš šīs grāmatas eksemplārs. Ja kādam no jums ir interese paskatīties, kas lācītim vēderā, varu par šīs grāmatas saturu un maniem iespaidiem uztaisīt atsevišķu ierakstu.

2) Ventspils novada Pagastu dienā atjaunoju savus dzijas krājumus ar dažām no Ances pagasta nākušām vilnas šķeterēm. Pie reizes saņēmu dūšu (te nu man jums jāatklāj, ka esmu ļoti kautrīga un izteikti introverta persona, kura paniski baidās pat piezvanīt agrāk nesatiktiem cilvēkiem, nemaz nerunājot par tikšanos ar viņiem) un aizgāju sastapties reālajā dzīvē ar Madaru. Varat smieties, bet nostaigāju viņas darinājumu stendam vismaz kādas 4 reizes garām, kamēr piegāju. Un sapratu, ka bija absolūti muļķīgi no manas puses baidīties no šīs tikšanās :D


3) Atliekot īru mežģīņu darināšanu otrajā plānā, no jauniepirktās dzijas pa vakariem noadīju rudenīgiem laikapstākļiem piemērotu krāsainu džemperīti, kam šodien bija pirmais izgājiens tautās



Vīra krustmātes sunītis Foksis zibens ātrumā sajuta, ka esmu stājusies draudzīgās attiecībās ar aitām...


... un secināja, ka ar aitumīļiem viņam nav pa ceļam :D


Kā jūs baudāt rudeni? Ceru, ka tikpat aizrautīgi kā es vai pat ar uzviju! Ko interesantu esat savārījuši un uztapinājuši? Manās mājās, vēsākam laikam iestājoties, rokdarbu vārti atkal plaši vaļā. Šovakar iesāku jaunu darinājumu.

9 comments:

  1. Nu ļoti jauks un gadalaikam atbilstošs skaists džemperītis! :)
    Grāmata izskatās fantastiska... man tieši ir doma pieķerties kādam līdzīga veida izstrādājumam... bet vai saņemšos :)

    ReplyDelete
  2. Paldies, Aija! Grāmata tik tiešām IR fantastiska, bet es arī joprojām turpinu iekšēji saņemties, lai sāktu kaut ko saskaņā ar to darināt. Jo jebkuras mežģīnes prasa bezgaldaudz tām veltītu dzīves stundu. Bet gan jau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Par citu tēmu- Ramona, saki lūdzu, kā es varu mazgāt to brīnumskaisto spilventiņu, ko vinnēju pie Tevis izlozē savulaik? Vai tur kāda sānu vīlīte jāpaārda vai ar visu spilventiņu jāmazgā u.c.?

      Delete
    2. Domāju, var mierīgi likt, neko neārdot, veļas mašīnā 30 grādu temperatūrā, jo spilvenam, cik atceros, ir sintepona pildījums, bet pārvalks no tīras kokvilnas, un pēc mazgāšanas likt rudens saulītē vai kādā citā siltā vietiņā izžāvēties.

      Delete
  3. Džemperim jaukas krāsu pārejas, īpaši ar robiņu rakstu un tas košais akcentiņš atgādina vasaras siltumu.
    Grāmata droši vien ir skaista. Man viens CS žurnāls ir uz "naktsgaldiņa", un tad nu es iedvesmai to pāršķirstu, jo zinu, ka pagaidām neko no tā nesākšu.
    Mūsu pusē īpašo rudens noskaņu rada dzērvju kāši, kuri vakaros laižas uz Teiču purva pusi. Viņu dziesma tik skaista, bet vienlaicīgi arī skumja.

    ReplyDelete
  4. Paldies, Rita! To krāsu pāreju dēļ vien bija vērts iegādāties šo dziju. Un paveicās arī, ka adīšanas procesā izdevās pavedienu veiksmīgi pārtīt tā, lai pārejas visām detaļām sakristu.
    Dzērvju dziesmas tiešām rudenim īsteni piedien, un ir tik skaisti, ka Tu tajās vari klausīties, nemērojot tālus gabalus!

    ReplyDelete
  5. Gan džemperītis, gan pati ļoti skaista šajā rudenī :) :) :*

    ReplyDelete