Tuesday 9 November 2010

Tamboradatu modes skate

Katrs tamborētmīlis zina: lai rokdarbs izdotos, ir nepieciešama ne vien kvalitatīva dzija, bet arī izturīga un ērta tamboradata. Veikalu piedāvājums jau sen neaprobežojas ar padomju laikā tik izplatītajām nespodri pelēka metāla tamboradatām. Tagad tās ir pieejamas visdažādākajās krāsās un formās, tādēļ, izvēloties šos darbarīkus, izturības un ērtības kritērijiem piebiedrojas vēl daudzi citi.

Īpaši uzcītīgi tamborētāji izvēlas Clover Lite tamboradatas ar gaismiņu, lai varētu strādāt krēslainā istabā pie televizora vai pat naktī. Šādas tamboradatas ir noderīgas, arī strādājot ar tumšas krāsas dziju.



Citiem ir svarīgs ergonomiskums, tādēļ viņi iegādājas dārgas tamboradatas ar speciāli veidotu spiedienu mazinošu kātiņu. Piemēram, Addi Swing:



Personīgi man ir svarīgi, lai tamboradata būtu gara, interesanta, krāsaina un, lai cik tas dīvaini izklausītos, silta, tādēļ esmu izvēlējusies Knit Pro Symfonie abpusējo koka tamboradatu komplektu. Priecē fakts, ka šīs tamboradatas ir dzīvespriecīgās, taču neuzkrītošās krāsās, vieglas un patīkamas satvērienam. Diemžēl manā rīcībā nav informācijas, vai Knit Pro tamboradatas ir pieejamas Latvijā (zinu, ka adāmadatas gan var iegādāties), jo savējās pasūtīju no Lielbritānijas (www.purplelindacrafts.co.uk).



Tā kā tamboradatu turu, satvertu kā nazi, nevis kā pildspalvu, man traucē, ja tai ir negluds kātiņš, tādēļ man, visticamāk, nederētu rparishwoodworks piedāvātās virpotās tamboradatas, kuras manā uztverē ir kā skaisti mākslas darbi, ko ar lepnumu turēt kolekcijā, bet ikdienā nelietot.





Caurskatot pārējo Etsy piedāvājumu, uzmanību piesaistīja tamboradatas ar polimērmāla kātiņiem, ko ražo un tirgo rivervalleydesign – patīkamas cenas un unikāls ieguvums!





Ekscentriskākiem tamborētājiem un kolekcionāriem noderēs PhoenixCustom efektīgie darinājumi:







Antīku lietu cienītāji noteikti sajūsmināsies par Ebay izsolē izliktajām vintāžas tamboradatām:







Tos, kam tīk mīkstas un maigas lietas, varētu interesēt SuzioftheStars tamboradatas ar – jā, patiesi! – filcētiem kātiņiem:



Visbeidzot – pāris ar porcelāna miniskulptūriņām rotātas tamboradatas no llamagoldsmith, ko sargāt kā savu acuraugu no bērniem un dzīvniekiem:





Nekad neesmu neko kolekcionējusi (ja neskaita dziju :)), taču pēc tamboradatu sortimenta virtuālas pārcilāšanas tā vien stiepjas roka kādu no šiem tamborētāja labākajiem draugiem pasūtīt.

Kā ir ar jums? Kādas tamboradatas lietojat un atzīstat par labākajām?

4 comments:

  1. mēģinājusi esmu dažādas. man patīk tās vienkāršās alumīnija (pērku lielveikalā Prisma, nezinu nosaukumu) - ļoti labi slīd un ir vieglas. ar pārāk lieliem rokturiem nepatīk. mans Etimo (kas arī būtu pieminēšanas vērts šajā sarakstā) ir ceļā uz Latviju - tāpēc par to vēl nevaru spriest. pēc labajām atsauksmēm vajadzētu patikt. :)
    ir knit pro tamboradatas iekš hobbywoola (vai vismaz bija). ir nācies pamēģināt arī šo - patika. :)

    ReplyDelete
  2. Jā, tiešām Etimo taču arī pieder pie ergonomiskajām! Es atkal kā tāda žagata apjūsmoju krāsainās tamboradatas, ka labās, melnās Etimo pavisam piemirsu :)) Vēl droši vien es būtu varējusi pieminēt arī japāņu spilgtkrāsainās Hamanaka RaKuRaKu (ai, kā dievinu šo nosaukumu!!!)

    ReplyDelete
  3. vēl varu minēt, ka Clover manai sīkajai rokai ir tomēr par lielu.
    atradu arī nosaukumu tām alumīnija adatām - Novita. (ļoti prastas, bet man patīk)
    Un Etimo ir no ražotāja Tulip. man ir viena sena Tulip parastā tamboradata 2.1 mm - viena no manām mīļākajām, ja ne pati mīļākā. parasta metāla adatiņa, bet ļoti labi slīd un ir ērta.
    Japāņi ir meistari adatu taisīšanā - viņiem arī tamborēšanas tradīcijas labi attīstītas.

    ReplyDelete
  4. What a gorgeous selection of crochet hooks! Fabulous :)

    ReplyDelete