Sunday 16 January 2011

Austrumu aromāts virtuvē

Pārtraucu savu kulināro klusēšanu, lai piedāvātu ājurvēdiska kēksa recepti. Labā ziņa - to var cept ne tikai kēksa formā vai mazajās papīra formiņās, bet arī maizes mašīnā kā to darīju es!

Apelsīnu kēkss

Sastāvdaļas:

1 Rasa Lakto (2%, 220 g)
2 krūzes izsijātu miltu
2 ēdamkarotes rīvētas apelsīnu miziņas
100 g cukura
100 g labi izmērcētu rozīņu
100 g labi izmērcētu riekstu (var lietot jebkurus; es ņēmu Indijas riekstus)
1 tējkarote malta muskatrieksta
1 tējkarote TWAK (vai parastā kanēļa)
1 tējkarote GARAM MASALAS
2 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana:

Ja cepat maizes mašīnā, tad pēc sastāvdaļu sabēršanas cepšanas tvertnē vajadzētu ar karoti tās nedaudz apmaisīt, jo mēdz gadīties, ka lāpstiņai nav pa spēkam kārtīgi izmaisīt. Jāraugās, lai mīkla nebūtu pārāk cieta. Ja tā ir, tad pieliek kādu papildu karoti lakto vai skāba krējuma.

Cepot cepeškrāsnī, to uzkarsē līdz 180-200 grādiem un cep aptuveni 25-30 min. Ja vēlas, pēc atdzišanas apkaisa ar pūdercukuru. Mēs kēksu Vecgada vakarā ēdām kopā ar putukrējumu, kam pievienotas dažas tējkarotes melleņu ievārījuma.


1 comment: