Saturday 23 April 2011

Lieldienu brīvdienu prieki / Joys of Easter holidays

Raibu mešu, raibu aužu,
Lielās dienas gaidīdama;
Kad atnāca Liela diena,
Raibu velku mugurā.


Lai gan blogošanā biju paņēmusi nelielu pauzi, jo vēlējos ieviest dažas pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē, radošām nodarbēm tas netraucēja, ja neskaita to, ka paralēli veicu piecus darbiņus, tādējādi līdz rādāmiem rezultātiem būs kādu brītiņu jāpagaida :)

Although I took a little break from blogging in order to introduce some positive changes in my life, it didn't affect my creative activity apart from the fact that I'm doing five projects simultaneously, so you'll have to wait until I have some results to show :)

Tomēr vienu lietiņu šodien pamanījos pabeigt - saulaini oranžu žabo ar pašrocīgi izšūtu brošiņu. Es nekādi nevarēju izvairīties no šī aksesuāra taisīšanas, jo, pirmkārt, Inese darba procesu bija tik jauki aprakstījusi un, otrkārt, man jau vairākus mēnešus plauktā gulēja dāvināta volāndzija, kurai nelaimīgā kārtā nebiju atradusi pielietojumu, tā kā pirmais mēģinājums pēc Youtube videopamācības darināt volānšalli ar blīkšķi izgāzās, jo vienkārši nebija pareizā diena un pareizā oma.

Nevertheless, I've managed to knit a sunny orange jabot from Butterfly flounce yarn with a bead embroidered brooch. Several months ago I got two skeins of flounce yarn as a present. My first try to knit according to instructions on Youtube was unsuccessful. I just hadn't chosen the right day and mood. This time everything went smoothly thanks to Inese.


Ar gatavošanos Lieldienām īpaši neaizraujos. Galu galā - tiem, kuri neēd olas, atkrīt daudz dažādu rūpju! Var vienkārši svinēt pavasari,

This year, I'm not very into preparing for Easter. In fact, if people don't eat eggs, they have more time for being happy. They can celebrate spring,





šūpoties
swing



un priecāties par dabu un lietām sev apkārt!
and rejoice at nature and things around us!



Lai jums skaistas un svētīgas šīs Lieldienas!
Have a happy and blessed Easter!

6 comments:

  1. žabo skaists, un tā pastaiga pasakaina. un tepat pa ventspili. :))))

    ReplyDelete
  2. Nu kā tad! Ventspils pavasarī taču ir brīnumskaista! Īpaši kad sazaļo zālīte un kokiem, citējot manu tēti, saplaukst "lapiņas kā peļu austiņas". Līdz tam gan vēl drusku, drusku jāpagaida :))

    ReplyDelete
  3. Glīts, košs un dzīvespriecīgs žabo!

    Man jau arī mazliet apnicis tas, ka JĀgatavojas, JĀkrāso ... un viss tādā obligātā izteiksmē! Var svinēt arī bez visiem atribūtiem... :) Jauku svētku svētdienu!

    ReplyDelete
  4. Paldies, Aija! Tā ir - visas problēmas rodas mūsu galvās. Ja uzskatīsim, ka jānoorganizē simt lietu, lai svētki izdotos, beigās, visticamāk, jutīsimies pārāk noguruši, lai svinētu. Reizēs, kad nelabi metas no nepieciešamības kaut kam gatavoties, labāk ļauties notikumu mierīgam plūdumam. Bet, ja cilvēks pašu gatavošanās procesu izbauda kā lielus svētkus, tad gan tikai uz priekšu - iet, skriet, darboties!

    ReplyDelete
  5. kāds Tev skaists, oranžs brīnums sanācis :)
    Par svētku svinēšanu pilnībā Tev piekrītu - mēs pārāk daudz paši no sevis prasām un tad sākās stresainas un drudžainas savu plānu īstenošanas sacensības :) Es šogad, līdzīgi kā Tu, vienkārši baudu pavasari un saulainās dienas, lai gan kaut kāds minimums bērnu priekiem gan taps īstenots...

    ReplyDelete
  6. Paldies, Inese! Bērnu prieks ir cita lieta :) Kad mana ģimene kļūs kuplāka, tad gan arī es, domājams, vairāk rūpēšos par svētku nieciņiem, pārsteigumiem un atribūtiem, lai ieraudzītu laimes dzirkstelītes un sajūsmu bērnu acīs un sagādātu viņiem patīkamas bērnības atmiņas, bet pagaidām mums ar vīru ir labi tā, kā ir!

    ReplyDelete