Monday 25 April 2011

Zemeņu kūka, saule un aina no "Zelta zirga" / Strawberry & curd cake

Šodien atkal gozējāmies saulītē, lai atjaunotu pa ziemu izsīkušos D vitamīna krājumus. Šanti arī pirmo reizi pēc aukstajiem mēnešiem kopā ar mums, divkājainajiem, centās baudīt dabu, taču uz draiskulībām noskaņotais vīra krustvecāku foksterjers Foksis traucēja mūsu princeses iecerēto kaķisko pavasara rekreācijas kūri, veikdams viltīgus uzbrukumus no dažādiem aizsegiem. Vienīgā vieta, kur Šanti varēja netraucēti sēdēt, bija malkas kaudze. Lai kā arī sunītis centās uz tās uztikt, viņa pūliņi no malas atgādināja "Zelta zirgā" aprakstītos Antiņa neganto brāļu mēģinājumus nokļūt pie Saulcerītes. Foksis kāpa, kāpa, bet neuzkāpa, lēca, lēca, bet neuzlēca, līdz beidzot mitējās un apgūlās ēnā ar izkārtu mēli, lai atpūstos.

Izsmējušies par abu dzīvnieciņu izdarībām, devāmies istabā, lai no lielā vairumā uz Lieldienām iepirktā biezpiena un pērnajām, saldētajām zemenēm izceptu gardu kūku. Mīklu gatavoju pēc Uwas biezpiena cepumu receptes, bet pa virsu glīti satupināju uz pusēm pārgrieztas ogas. Cepu 180 grādos kādas 50 minūtes. Visiem, kas ēda, ļoti garšoja.


Strawberry & curd cake

Ingredients:

200 g soft butter
800 g curd
160 g sugar
vanilla or rum essence
1 teaspoon baking powder
500 g all-purpose flour
fresh or refrigerated strawberries

Preparation:

Preheat the oven to 180 degrees centigrade. Mix all ingredients together and knead thoroughly. Place on a well-greased baking sheet, decorate with halved strawberries and bake until a toothpick inserted in the centre comes out clean.

2 comments:

  1. Izskatās jau ļoti garšīgi :)un virsū zemenītes kā mazas sirsniņas ;)

    ReplyDelete
  2. Jā, ir, ir riktīga ņamma un par sirsniņām arī Tev taisnība :) Vēl neliels gabaliņš no kūkas ir atlicis, jo izcepām divas pannas. Taupu Kristianam, lai būtu kaut kas gards, ko lidostā pa nakti pirms došanās uz Briseli uzkost.

    ReplyDelete