Monday 6 February 2012

Atkal koptamborēju - 1. daļa / Hook a Wool-Eater Blanket 2012 - Part 1

Nedēļas nogalē, secinot, ka vēlos skaistā un ģimenei noderīgā veidā atbrīvoties no milzīgajiem dzijas krājumiem, kas dzīvojamajā istabā aizņēmuši pūralādi un vairākus plauktus, ar gandrīz mēneša novēlošanos pieteicos uz Sāras Londonas organizēto Wool-Eater CAL 2012 koptamborēšanu.

Kā uzticamākajiem lasītājiem droši vien zināms, esmu diezgan liela bavāriešu tamborēšanas tehnikas fane, tādēļ šādā veidā radīta sega mani priecinās ne tikai tad, kad kaut kad gaišā nākotnē krāšņos divguļamo gultu, bet gan katru mīļu brīdi tamborēšanas laikā. Šoreiz tamborēju nevis kvadrātu, bet taisnstūri (abas tamborēšanas instrukcijas bez maksas var dabūt šeit).

Tagad tikai mazītiņš sīkumiņš atlicis - līdz 8. februārim jāpaspēj tikt līdzi pārējiem koptamborēšanas pasākuma dalībniekiem, kas darbu sāka laicīgi.

Ja kādam interesē, tika noteikts šāds koptamborēšanas grafiks (kurā es, protama lieta, pagaidām neiekļaujos, bet uz šo mērķi cītīgi eju):

11. - 18. janvāris 6 apļi (1 aplis = 2 rindas)

18. - 25. janvāris 4 apļi

25. janvāris - 1. februāris 3 apļi

1.-8. februāris 3 apļi

8.-15. februāris 3 apļi

15.-22. februāris 3 apļi

22.-29. februāris 2 apļi

29. februāris - 7. marts 2 apļi

Tālāk katrs var turpināt pēc saviem ieskatiem. Vai arī uzskatīt, ka darbs ir pabeigts. Es jau skaidri zinu, ka man ar 26 rindām nepietiks :)

Šīrīta ierakstā atrādu, cik paspēju notamborēt no piektdienas vakara līdz sestdienas pēcpusdienai. Pirmās nedēļas norma izpildīta. Urrā!
Uzcītīgi strādāju arī sestdienas vakarā un visu svētdienu, bet vēl neesmu paspējusi fotogrāfiski fiksēt progresu. Gaidiet bildītes šovakar vai rīt!
Lai jums brīnumskaista šī nedēļa!

12 comments:

  1. man patīk tavas krāsas!!

    ReplyDelete
  2. Skaisti!
    Vai 18.-ajā plāno piedalīties arī vietējā koptamborēšanā? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies! Jā, plānoju gan :) Vēl gan neesmu izlēmusi, ko jaunu tamborēšanā izmēģināt + jāizgudro, kā tajā dienā darbu organizēt, jo vēl jāpaspēj nobalsot, klātienē apmeklēt Eirovīzijas finālu, kā arī vīramātes svētku pasākumā piedalīties...

      Delete
  3. Paldies, Dace! Segā esmu apvienojusi krāsas, kas mūsu ģimenei visos iespējamajos garastāvokļos ir pašas mīļākās un tuvākās :)

    ReplyDelete
  4. Skaists sākums, ļoti skaists un krāsains sākums. Tagad jāseko līdzi Tava procesa gaitai! Man interesanti būtu lasīt arī par dzijas daudzumu, piemēram, cik ficītes, kāda metrāža ficītē, cik ilgi tamborē vienu kārtu un tamlīdzīgi. Tamborējums izskatās blīvs, sega solās būt smaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Ceita! Jā, domāju, ka sega būs pasmaga, jo dzija tērējas diezgan lielā ātrumā. Tāpēc jau bavāriešu tamborējumā darinātu darbu angliski iedēvējuši par "wool-eater". Tie gluži vienkārši rītin aprij dziju :) Lai noteiktu kārtas tamborēšanas ilgumu, šodien mēģināšu uzņemt laiku, jo iepriekš pati tam nesekoju līdzi.

      Delete
  5. Lai tev izdodas koptamborēšanas pasākums, jo izklausās tas gana interesants.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Sandra! Ir, ir interesants! Manā skatījumā visas koptamborēšanas ir patīkami produktīvas un personības izaugsmei noderīgas, jo palīdz sevi ielikt rāmjos un saņemties tam, kas varbūt sākotnēji šķiet neiespējams.

      Delete
  6. Esmu tava tamborējuma savaldzināta...Lai izdodas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Anna, par iedvesmošanu! Un prieks, ka patīk!

      Delete
  7. Fantastiskas un siltas krāsas Tavam darbiņam! Lai raiti tamborējas! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Sixspārne! Man no sākuma bija doma iepludināt segā arī kādu aukstāku krāsu (konkrētāk, gaišzilos un tirkīzzilos toņus), bet vīrs teica, ka pagaidām nevajagot :))

      Delete