Sunday 12 February 2012

Atkal koptamborēju - 3. daļa / Hook a Wool-Eater Blanket 2012 - Part 3

Sega aug kā sēne pēc lietus. Tās garums šobrīd, uz aci mērot, ir kādi 160 cm. Vēl dažas rindiņas nepieciešamas, lai varētu šķērsām pārsegt gultu.

Esmu pārsniegusi koptamborēšanas normu, jo tapušas jau 22 rindiņas (izdarīts tik, cik plānā paredzēts paveikt uz 22. februāri), lai gan ikdienā daudz laika veltu gluži citām lietām un dažbrīd rokdarbi paliek otrajā vai trešajā plānā.

Kā redzat, esmu ieviesusi arī zilas nokrāsas, citādi veikalā nāktos papildus iepirkt daudz dzijas un plāns samazināt mājās esošos krājumus diez ko labi neīstenotos.

Šodien tāda īsa atskaite, jo ārā klusi, klusi krīt mīksts sniedziņš un, šajā skaistumā no malas noraugoties, pāriet vēlēšanās bārstīties ar liekiem vārdiem.

12 comments:

  1. Lieliski krāsu salikumi :) Malacis :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Ivetiņ! Pats foršākais - darbojoties ir radusies patīkama atklāsme par to, ka, izrādās, visas mājās esošās dzijas ir ārkārtīgi saskanīgos toņos. Gluži kā būtu speciāli piemeklējusi :)

      Delete
  2. man liekas, ka zilais harmoniski iederas segā. forši!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ir, ir forši, jo sākumā šaubījos, vai zilos toņus vispār tamborēt iekšā, bet tagad, kad tie tik skaisti sadraudzējušies ar pārējām krāsām un nokrāsām, šķiet: "Vai tad varēja darīt citādāk?"

      Delete
  3. Skaisti, fantastiski! Diez cik beigās smaga sega sanāks...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, Ceita! Vēl kāds laiciņš jāpagaida un to uzzināsim ;) Esmu sevi izaicinājusi pabeigt segu līdz 7. martam jeb dienai, kad oficiāli noslēdzas koptamborēšanas pasākums. Skatīsimies, vai izdosies!

      Delete
  4. Es baudu tavu skaisto darbu...pati, protams arī gribētu ko līdzīgu radīt, bet tehnisko aprakstu tā arī "neatkodu", varbūt kādreiz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kura tehniskā apraksta izprašana Tev, Anna, interesē - kvadrāta vai taisnstūra? Ja nepieciešams, varu mēģināt blogā detalizēti izklāstīt darba gaitu, jo varbūt vēl uzrodas cilvēki, kam tas varētu šķist noderīgi un kam apraksts angļu vai krievu valodā liekas pagalam neskaidrs.

      Delete
  5. Klau, a tur ļoti liela atšķirība, ja? Man vienkārši nav skaidrs kā veidojas tā nākamā rinda aiz sākuma/pamata raksta motīva, kā viņa ietamborējas iekšā- kā apgrieztie stabiņi ar vienu savienojuma cilpu? Nu, galīgi nesaprotu...varbūt shematisko zīmējumu...

    ReplyDelete
  6. Atšķirība faktiski ir tikai formā un sākuma pīnītes gaisa cilpiņu skaitā. Kvadrāta un taisnstūra tamborēšanā izmantotie stabiņu veidi neatšķiras. Otrajā rindā, īsumā sakot, tiek tamborēti divkāršie reljefie stabiņi, pavedienu divas reizes apmetot ap tamboradatu, ar tamboradatu no mugurpuses uz priekšpusi aizķerot iepriekšējās rindas divkāršos stabiņus un pabeidzot tamborēt kā parasti. Princips tāds kā šajā video, tikai apmetumi divi, nevis viens: http://www.youtube.com/watch?v=lU_AStVAj1Q
    Ja no šī nebūs skaidrs, tad gan rakstīšu latvisko aprakstu ar fotogrāfijām.

    ReplyDelete
  7. Fantastiski skaisti!Vai Tev tik daudz diegu iekrāti vienādā biezumā un tik jakas krāsas!Būtu ļoti pateicīga par latviskotu ieskatu šajā tehnikā, mani arī attur šķietami sarežģītais skats!Paldies par video, kad būs laiciņš mēģināšu vēlreiz!

    ReplyDelete
  8. Hi, There are so many wool eater blankets on the internet, but your blanket has the BEST colour combination. Absolutely gorgeous and genius!
    Regards

    ReplyDelete