Sunday 19 April 2015

Džemperis sev

Šis ir jaunākais pašdarinājums manā garderobē - tamborēts silttoņu džemperis drēgnajām pavasara dienām no "Adelē" pieejamās mīkstās un pūkainās Soffice dzijas. Arī apdare ir tamborēta no reljefajiem stabiņiem (2 x 2).

Pamatraksts "Līkumotie gliemeži" ņemts no Betijas Bārndenas "Tamborējumi. Rokasgrāmata" (The Crochet Stitch Bible by Betty Barnden) latviešu valodā tulkotā izdevuma 99. lapaspuses. Ārkārtīgi vienkāršs, bet acīm tīkams.

Pie reizes, ja interesē, fotogrāfijās varat papētīt manu šobrīd ne pārāk kārtīgo grāmatplauktu, kuru lielās pavasara tīrīšanas un šķirošanas bargā roka vēl nav skārusi, bet vajadzētu, ai, kā vajadzētu, lai tā tur kaut mirkli pavirpuļotu un izgudrotu, kā skaisti ietilpināt grāmatu rindu virspusē sakrautās nelielās kaudzītes. 

Par spīti tam, ka aptuveni 50% grāmatu izlasu elektroniskā formātā savā Pocketbook, grāmatplaukts joprojām trekni barojas arīdzan ar drukātiem izdevumiem, jo nespēju paiet garām dizainiski un saturiski pievilcīgām grāmatām, kas turklāt iegādājamas ar ievērojamām atlaidēm. Vienīgais labums - es ne vien pērku, bet arī tās visas izlasu, tādēļ nav vērts gausties. 

6 comments:

  1. skaists dzemperis tev izdevies, patiik oranzais akcents :)

    ReplyDelete
  2. Man tas ne pārāk kārtīgais grāmatplaukts uzreiz iekrita acīs - visas grāmatas un mapītes glīti pa toņiem sakārtotas. Manai perfekcionista dvēselei tas kā konfekte! :)
    Un Tavs džemperītis arī ļoti glīts!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies, S! Kad agrāk grāmatplauktā nebija nekādas sistēmas, pārliekais raibums krita uz nerviem, tādēļ sašķiroju savu bibliotēku pēc krāsām. Un vairs nav vēlmes plauktu saturu organizēt kādā citā veidā. Starp citu, pavasara tīrīšana ir notikusi un grāmatu kaudzīšu virspusē kļuvis ievērojami mazāk.

      Delete