Monday 30 March 2015

Piesaucot pavasari

Dažas nedēļas atpakaļ šķita, ka nu tik no tiesas sāksies pavasaris, intensīvi briedīs pumpuri un plauks lapiņas, bet šobrīd radusies sajūta, ka šis jaukais process sācis bremzēties. Tā nu piesaucu pavasari citos veidos - caur krāsām ēdienā, apģērbā un rokdarbos. Par pēdējiem runājot, neesmu vēl atrādījusi blogā savu dzelteno tamboršalli, kaut gan tā piedzīvo jau savu otro pavasari.



Mežģīņšalle tamborēta no Gazzal Riva 100% viskozes dzijas. Sākumā no tās tapa vienkārša - arī dzeltena - apaļšalle vīram no aizmugurējā cilpiņā tamborētiem stabiņiem ar 1 apmetumu, bet viņam tā ir izrādījusies tik mīļa, ka plauktā nemaz nenonāk un, baidos, drīz to klusiņām nāksies izmest kā pārāk novalkātu un aizstāt ar tādu pašu, tikai jaunu. Ar augstākminēto dziju man ārkārtīgi iepaticies strādāt, jo gatavajiem izstrādājumiem pēc tam ir brīnišķīgs kritums. Esmu dzirdējusi atsauksmes, ka dzija traki stiepjoties, bet manā pieredzē nekas tamlīdzīgs nav apstiprinājies. Skatīšos, kā būs ar vienu no jaunajiem kleitu projektiem, kura darināšanā tiek izmantota minētā dzija (drīzumā par to taps ieraksts!).

2 comments:

  1. Tāds saulainums no tavas šalles šajā aukstajā un lietainajā dienā. Jā, mūsu platuma grādiem vēl jau īstais pavasaris jāpagaida, bet tas siltais laiks bija tik jauks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jā, drēgnums apvienojumā ar lietu vakardien pieprasīja bloga saturu papildināt ar kaut ko saulaini dzeltenu. Es ļoooti gaidu siltā laika atgriešanos!

      Delete